Codanserien – Hederlig tap også søndag

OSS stilte med 3 GMer (Simen Agdestein, Jon Ludvig Hammer og Emanuel Berg) og 1 IM mot oss i dag. Resultatet for våre helter ble remiser med hvit (2., 4. og 6. bord) og tap med sort, altså 1,5-4,5 og en klar forbedring fra sist (NM for klubblag for to uker siden).

Høydepunktet var utvilsomt Stigs oppgjør på 2. bord mot Simen Agdestein, som ble flittig analysert på siderommet både under og etter partiet av Magnus Carlsen (m.fl.). Stig hadde sjanser til både vinst og tap, flest til vinst!  I trekk 28 vinner Lxg4 etterfulgt av SxL, og Sa-b7 ! med vinst til hvit. I etteranalysene tok Magnus Stigs plass og verdensmesteren og Simen analyserte, mens Stig stod beskjedent ved siden av.

Nordstrand kom under 1-3, med sjanserike stillinger til Johannes og Stig, så laget og tilskueren fra Nordstrand øynet håp, men det endte altså med lagtap.

Partier (vel verdt en titt!) og resultater her: http://live.sjakk.no

Alt i alt en absolutt godkjent start på sesongen i Codanserien mot de kanskje sterkeste lagene og uten våre to stormestre. Vi gleder oss allerede til 4.-6. runde 9.-11. januar!