GM Einar Gausel vant Nordstrand GP-hurtigsjakk

Lørdag 15.august ble Nordstrand GP-hurtigsjakk arrangert på Lambertseter gård i varmt sommervær. Turneringen hadde 114 deltagere fordelt på 26 i gruppe A, 38 i B og 50 i C. A-gruppen var meget sterk i år med 3 stormestere og 3 internasjonale mestere på startstreken.

GM Einar Gausel, OSS, vant oppgjøret mot GM-kollega Maxim Turov i fjerde runde. Ellers avga Gausel kun en remis mot IMTurova og ble dermed klar vinner med sine 6,5 poeng. Gausel var et helt poeng foran GM Turov og IM Turova på 5,5poeng på besøk fra Tromsø. På 4,5p fulgte 4 spillere og best av disse ble Nordstrands FM Johannes Haug. Cornelius Kvendseth, Nordstrand, tok bestemannspremien i klasse 1 med sine 4p på 11.plass.

I gruppe B vant Oddbjørn Christensen, Tønsberg, med 6p foran Øystein Grasmo, Strømmen, og Aleksander Lindbøl, 1911, begge med 5,5 poeng. Beste klasse 3 spiller ble Nordstrands Thyra Kvendseth på 5 poeng og 7.plass, mens Isak Sjøberg og NMGeneral Espen Løken havnet på hhv 6. og 10.plass.

Gruppe C ble vunnet av Jørgen Brobakken, Hamar, med 6,5 poeng foran 3 spillere på 5,5; Ove Johansen, Groruddalen, Erik Grindbakken, Stjernen, og Tor Harald Olsen, fra Kragerø. Tor Harald ble også beste kl 5-spiller.

Vi gratulerer alle vinnerne og ønsker alle velkommen igjen til ny GP-Langsjakk i april 2016.(Påmelding er allerede åpnet) Takk til alle hjelperne, turneringslederne Otto og Jussi og alle som bidro så som Arne-Birger i påmelding/kantina, Torge i kantina og ryddegjengen med lille Selma i spissen!