Finn Marcussen

Klubben fikk den triste beskjeden om at Finn Marcussen døde den 25. november i år. Finn ble medlem av Nordstrand sjakklubb i 1946, han var da 14 år gammel. Finn og hans eldre bror Emanuel figurerte på resultatlisten i Gutteklassen i klubbens første turnering i 1946. Finn markerte seg allerede fra starten som en god sjakkspiller, og han ble klubbmester fire ganger (1958, 1969, 1981 og 1983). Han tok sine klubbmesterskap med et imponerende 25 års mellomrom fra det første til det siste.

Flere kunne det sikkert også ha blitt hvis ikke tannlegestudier i Tyskland hadde «kommet i veien».Finn Marcussen og Odd Giverholt-Hanssen var med på det norske laget som deltok i den 3.internasjonale studentturnering i Oslo i 1954.

finn marcussen

Finn var første gang med i styret i klubben som styremedlem i 1969. De neste seks årene var han kasserer, et viktig verv som han skjøttet med en tannleges nøyaktighet. I flere år var han vararepresentant. Finn var en ordensmann og år etter år sørget han for at brett, brikker og klokker kom på plass og at lokalene var ryddige etter oss. I 1981 overtok Finn formannsvervet etter Kåre O. Johansen. Han var en utmerket formann for klubben i tre år. Finn videreført tradisjonen med en hyggelig sammenkomst etter at styremøtet var avholdt. Dette bidro til at det var enklere å få nye medlemmer til å ta en periode i styret. Da Finn i 1984 – som varamann – avsluttet sin lange periode i styret, var det en veldrevet klubb som ble levert videre til det nye styret.

Ved klubbens 50-årsjubileum i 1995 ble Finn hedret for sin administrative innsats for klubben, ved å bli tildelt Nordstrand
Sjakklubbs hederstegn. Finn ble æresmedlem i Nordstrand sjakklubb i 2005, rett før sykdom tvang han til å slutte med sjakk. Vi savner deg. Hvil i fred.


the attachments to this post:


finn marcussen